сряда, 13 юни 2012 г.

Към какви компютри да се ориентираме?


Компютри

За млади хора – те обикновено използват компютри най-вече за да комуникират със своите приятели, и основното което им трябва е добра връзка с интернет. За тази цел на тях им трябват леки  компютри , тъй като обикновено те ги носят навсякъде със себе си. Те не само са леки, но успяват и да издържат до няколко часа като работят само на батерия, ако се наложи.

За семейни хора – Това са малко по-големи модели  компютри , с по-широк екран, които ще са подходящи за тази цел. Това е така, тъй като те обикновено се ползват от родителите, за да могат да работят на различни места в дома, а пък за децата те вършат чудесна работа, ако искат да гледат някой филм.

Компютри за бизнес – Когато целта на ползване на компютъра е основно за работа, независимо дали ще работите в къщи или в офиса, то тогава моделът, на който се спирате трябва да има удобна клавиатура, също така да е достатъчно здрав, тъй като ще се наложи да бъде използван интензивно.

За по-специализирани задачи, като графична обработка – Ако работата ви е свързана с по-специфични задачи, в този случай е най-добре да се спрете на модел, който има достатъчно добър екран със съответната подходяща големина и способности. Тъй като при по-специализирана работа, се използват и тежки програми, които търпят непрестанен ъпгрейд, трябва да се има предвид, че новите версии на програмите имат нужда от по-сериозни ресурси.

Ако не мислите, че спадате към някоя от тези групи, а просто търсите надеждни компютри, който да има добри параметри, който същевременно да бъде достатъчно мобилен и издръжлив, то реномираните марки предлагат модели със среден размер на екрана 12-14 инча, които макар и малко по-скъпи ще отговорят чудесно на тези изисквания.

И ако все пак се наложи да използвате компютри за по-специализиран вид работа е желателно да се консултирате със специалист, който ще ви ориентира най-добре, кое ще удовлетвори персоналните ви изисквания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар