сряда, 13 юни 2012 г.

Недостатъци на компютри втора употреба


Komputri

Когато става въпрос да си закупите компютри втора ръка, то неизменно такава покупка има своите положителни, и съответно отрицателни страни. Предимствата на такива компютри са разумната и достъпна цена, сигурността на машината, добри параметри за целта му на ползване и ъпгрейд, който по принцип притежателя може да си позволи.

Но не трябва да се пренебрегват и недостатъците на такива покупка, или по-скоро да се имат предвид, когато потребителя реши да си купи компютри втора ръка. Първо, поинтересувайте се колко е остаряла техниката. Съответно това се отразява и на цената, защото с времето тя спада все повече и повече. Но възрастта на тези компютри основно влияе върху това какво искате да правите с него – ако ви трябва например за забавления, като 3D игри, които в момента са актуални, може и да не успеете да им се порадвате, ако видеокартата на съответния компютър е по-старо поколение.

Компютър, който е ползван две до три години е сравнително запазен и сигурно ще може да се ползва още дълго време, особено при правилна експлоатация. Ако обаче се наложи да купите по-стари  компютри, то тогава вероятно трябва да му се обърне повече внимание, и се нуждае от по-сериозна поддръжка. Когато някой от елементите не функционира както трябва, то е желателно незабавно да му се обърне внимание, защото това може да доведе до доста по-сериозни последици като цяло за системата.

Има и друг недостатък, който трябва да се вземе под внимание и това е по-малката гаранция. Дори всички компютри втора ръка се продават с някакъв период на гаранция, но както може да се досетите тя няма как да е като на новите компютри, и обикновено е между един и шест месеца, което е максимума, който се предлага. Понякога на мониторите втора употреба може да се даде и повече гаранция, но това разбира се не означава, че той ще работи перфектно през цялото време. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар